Predsjednik

Zovem se Admir Hrustić RVI 50 %,rođ.25.10.1969 u Zenici gdje i živim. Završio sam mašinsku školu (metalo strugar,pk.plastičar,ujedno i kurs političke škole) 1986. Zaposlen u željezari Zenica 1998 do 1991. Hobi mi je bio muzika, što mi je poslije rata postao i posao. Otac dvoje djece. Stambeno nezbrinut. Za 22 godine imam 16 mjeseci radnog staža, koje sam sebi uplatio.

U januaru 1992 pridružujem se T.O., a u maju iste godine prebacujem se u Prvu zeničku brigadu ,poslije formiranu kao 303.brdska, poslije Viteška gdje ostajem do kraja 1995,kada sam prebačen u komandu garnizona do razduženja 1996.

Teško ranjen u 8. mjesecu 1992. Već u 11 mjesecu iste godine vraćam se u jedinicu gdje ostajem do razduženja 1996. Jedan sam od 12 osnivača udruženja RVI Zenica 1993.godine gdje u slobodno vrijeme volontiram i napuštam 1996. kada se ,,stranka,, ubacuje u upravne kadrove.

1998.deložiran iz garsonjere (32m2) sa dvoje maloljetne djece,bez posla. Selim kod brata,četveročlana porodica.U jednoj sobi, 9m/2 živim narednih 10 godina, koristeći zajedničko kupatilo. 2000’te godine sam uspio dobiti od boračke 2000 KM da se snađem !!!?? (dok su mnogi za renoviranje kupatila dobijali i po 5000 KM ).

Od 1996.radim sve sto mi dođe do ruke. Završio sam školu za tapetara,stolara,šnajdera i još niz kurseva samo da bi nešto radio za svoju porodicu..I dalje nastavljam rad humanitarno za razne organizacije i udruženja.

Posjedujem oko 450 m2 zemlje gdje imam izgrađen (2008) neuslovan objekat 40m2 (od pomoći roditelja prijatelja i dva brata) za stanovanje. Do danas uspio sam dobiti samo urbanističku saglasnost .

U više navrata obraćao se boračkim organizacijama,izlazile komisije obećavale stan, pomoć ali nikad ništa. Prije oko devet godina dolazi do rastava braka gdje ostajem sa dvoje maloljetne djece i odgromnim dugom kredita. Radio sam mnoge poslove samo da obezbjedim ono osnovno, cak i poslove koje mi je ljekarska komisija zabranila.

Učestvovao skoro u svim boračkim protestim i na kraju shvatio da od toga nema ništa.

U zadnje 3 g zdravstveno stanje mi se pogoršava, tako da mi se teško kretati,naročito raditi.

Negdje u junu 2017g.obišao sam borce u kampu pred vladom i tada sam odlučio da pokušam nešto promijeniti.

Odlučio sam da osnujem „Demokratsku Stranku DOSTA,, jer samo tim putem možemo nešto ostvariti. Svi već znamo da svako boračko udruženje pripada ili indirektno vodi neka od stranaka. Uz mnogo opstrukcije,obeshrabrenja propalih inicijativnih sastanaka napokon smo uspjeli da se upišemo u registar 24.01.2018. „Demokratska stranka dosta“ u upravnom tijelu sastoji se od RVI- a, demobilisanih boraca,djece koja potiču iz boračke populacije,studenata penzionera obespravljenih radnika i dr..

NIKO u upravnom tijelu nikada nije bio na funkcije bilo koje stranke, niti iko na bilo koji način stoji iza nas a da to nije javno.Imena upravnih tijela nećemo još uvijek objavljivati jer je već počeo pritisak na naše članove .

Ja kao: inicijator,osnivač i Predsjednik DSD-a smatram za obavezu da ovo iznesem javno, da demantujem sve one sumnje i komentare vezane za stranku DSD-a .Za sve što nije u redu krivite mene ,a za sve dobro, pohvale pripadaju UPRAVNOM TIJELU DSD-a .

POZIVAMO SVE GRAĐANE BiH KOJI OVU ZEMLJU SMATRAJU SVOJOM DOMOVINOM DA NAM SE PRIDRUŽE KAO ČLANOVI ILI KAO RUKOVODEĆA STRUKTURA .

Naši osnovni ciljevi i prioriteti su :

-Borački dodatak,jedinstveni borački registar i zbrinjavanje svih borački populacija
-Povećanje minimalnih penzija
-Povećanje minimalnih plata
-Povećanje socijalnih primanja (soc.pomoć,dječiji doplatak.tuđa njega i pomoć idr.)
-Ukidanje povlastica u izvršnoj i zakodavnoj vlasti paušali,odvojeni život,račun za tel.,nova auta…
-Poseban dodatak za nadarene učenike ,studente ,sportiste
-A posebno smanjenje primanja svim nivoima vlasti na maxsimalno 2500 KM dok je zemlja u krizi.opširnije u narednom periodu. (ako se provode reforme onda ćemo svi da trpimo).

Najbitnije : „U koliko DSD ne ispuni svoje ciljeve ,stranka će biti skroz ugašena.“

Svi znamo da ni jedna vlast do sad ništa nije uradila za protekle 22 g. osim što su se obogatili, a za svoga mandata zadužili zemlju svake 4 godine za oko 2-3 milijarde eura .

NEDAJMO DA NAM PRODAJU DRŽAVU ,DA NAM TJERAJU MLADE,ŠIRE MRŽNJU I FAŠIZAM DA BI NJIMA BILO DOBRO (NJIMA PLATE NE KASNE RADILI ILI NE).

Kao Predsjednik DSD.a, dužnost mi je da odgovorim na mnoge upite i kritike.Prihvatamo svaku dobronamjernu kritiku i pomoć. Ignorišemo sve one koji su na bilo koji način plaćeni ili iz bilo kojeg razloga omaložavaju naš rad. Sve troškove snosimo iz svoga džepa.

KRAJNJE JE VRIJEME DA DOBRO RAZMISLIMO HOĆEMO LI DOZVOLITI DA U SVOJOJ ZEMLJI ZA KOJU SMO SE IZBORILI POSTANEMO GRAĐANI DRUGOG REDA.

DRAGI MOJI SVE JE NA VAMA. MI SE TRUDIMO A NA VAMA JE DA BIRATE.

POZDRAV SVIMA ŠIROM BOSNE i HERCEGOVINE!